Mohácson nyitotta meg Magyarország első veterán kerékpár kölcsönzőjét egy neves helyi busómaszkfaragó. A maszkfaragó szálláshelyekhez köti a bicikliket: egyelőre az kölcsönözhet, aki előre lefoglalja őket, és egy helyi szállodában vagy motelben száll meg. Ez az egyetlen garancia arra, hogy vissza is kapja az öreg bringákat. Aki azonban rászánja a szükséges összeget, kap hozzá biciklis vezetőt is.

A maszkfaragó általában programcsomaghoz kapcsolja a bringákat. Így egy napra 3-10 ezer forintba kerülnek, ám jár hozzájuk legalább 20, legfeljebb 40 kilométeres túra Béda-Karapancsán, illetve halászléfőzés. E nélkül óránként 300 forintért használhatják a bicikliket.

A kölcsönző egész év folyamán ajánlott túra útvonalakkal, és kiegészítő programokkal igénybe vehető. Egyéni, családos, csoportos túrázásoknak is megfelelő eszköze. Kérésre túravezetőt, kísérőt biztosítanak. A túrák és programok szervezését saját kerékpárral érkező vendégek számára is vállalják, szervíz- és karbantartási munkát biztosítanak.